Restaurant 1897

Velkommen til Restaurant 1897.

Her får du servert en meny basert på lokale råvarer og et rikholdig vinkart. Våre kokker har en stor kjærlighet for mat og vi jobber hele tiden med å utvikle oss og skape inspirasjon, slik at vi kan tilby det beste for våre gjester. Menyen skiftes etter sesong og tilgang på gode råvarer.

Restaurant 1897 har en lun og god atmosfære og passer for deg som ønsker en opplevelse for smaksløkene.  Restauranten har åpent hver torsdag, fredag og lørdag fra kl. 18.00

Ved bestilling av bord oppgi gjerne evt allergier. Vi anbefaler å forhåndsvelge meny slik at tidsberegningen blir best mulig, særlig hvis du ønsker å prøve «Kjøkkensjefens-Anbefaling» som inneholder 3 retter. Finner du ikke ledig bord på ønsket tidspunkt, eller vil du bestille for flere enn 6 personer?  Send oss en henvendelse på epost: post@bergstaden.no. Dersom ønsket tidspunkt er fullbooket, kan du også sette deg selv på venteliste, så tar vi kontakt om det blir noe ledig.

Åpen a la carte servering torsdag, fredag og lørdag fra kl. 18.00.

MENY

Frokost

Velg fra vår nydelige frokostbuffet med stort utvalg fra lokale produsenter, og bestill en rett fra à la carte-menyen. Serveres mandag-fredag fra kl. 07.00 – 10.00, lørdag-søndag fra kl. 08.00 – 10.30. Hjertelig velkommen til en god start på dagen.

FROKOSTMENY

Vi ønsker å ha fokus på miljø, og vil derfor redusere matsvinn samt satse på lokale råvarer i våre nye konsepter på hotellet. For å kunne redusere matsvinn og være mer bærekraftig, har vi inngått et samarbeid med TotalCTRL som er et lagersystem for kjøkken og matvarer. Vi har sammen med TotalCTRL startet et prosjekt med ATEA for å kunne spore matvarer fra produsent og frem til gjest. Dette er et omfattende prosjekt som både skal kunne gi oss bedre oversikt og matsikkerhet, men ikke minst være et ekstra verktøy for gjesten. Det å kunne se hvor maten faktisk kommer fra, hvor lang reisevei den har og hvilket co2 avtrykk den legger igjen er noe flere og flere er opptatt av. Vi ønsker å være ledende på denne teknologien og tilby våre gjester en bedre innsikt i hva de spiser.

Vi har alle blitt vant med buffeter på hoteller, og dette er alt annet enn positivt for miljøet.

Denne trenden ønsker vi å være med på å forandre, derfor fjerner vi den klassiske buffet også på frokost. Vi tror at ferske råvarer etter bestilling er et mye bedre alternativ både for gjesten og miljøet. Hvis vi alle er litt mer bevisst på hva vi spiser og hvor maten kommer ifra, vil vi sammen kunne bidra positivt for miljøet.

Vi gleder oss til å se deg hos oss i Restaurant 1897!

Bookingforespørsel:

Ønsker du å reservere bord til 7 personer eller fler, send oss gjerne en henvendelse til kim.w@bergstaden.no