Historiske Røros

Historiske Røros

Røros er et kulturminne du skal bruke aktivt. Med gangavstand mellom severdigheter og arrangementer, har du tid til å kjenne på magien.

Bergstadvandring: Vandringen gir deg en grunnleggende innføring i hvordan det gamle bergveksamfunnet har vokst fram. Her ligger de fredede husene som perler på en snor. Vi besøker også bakgårder som viser det spesielle gårdsbrukssystemet i byen. Kan også samkjøres med en omvisning i Røros kirke.
Varighet Bergstadvandring: Ca. 1 time. Pris kr 140,- pp(minst 15 pers)
Varighet Bergstadvandring m/besøk i kirken: Ca. 1,5 time. Pris kr 195,-pp(minst 15 pers)

Rørosmuseet Smelthytta: I den gamle smelthytta på Malmplassen i Røros sentrum kan du lære mer om Røroshistorien og om Røros kobberverk. Historien blir levendegjort gjennom modeller av gruver, smelthytter og de tekniske innretningene som var i bruk. Utstilling «Ti finpussa» viser 1800-tallets stasklær fra Røros. Skiftende temautstillinger gjennom hele året.
Varighet: Ca. 50 min. Pris kr 115,- pp(minst 15 pers)

Omvisning i Olavsgruva: En omvisning i Olavsgruva er en vandring gjennom 333 års bergverkshistorie. Turen går 500 meter inn i fjellet, og 50 meter under bakkenivå. I gruva er det høy luftfuktighet og 5 grader hele året, så ta med varme klær og godt fottøy.
Varighet: Ca. 1 time. Pris kr 175,- pp(minst 15 pers)

Omvisning i Røros kirke: «Bergstadens Ziir»- best kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid «til Guds ære og bergstadens pryd». Kirken, som sto ferdig i 1784 bærer navnet med rette der den troner majestetisk over trehusene. Riksantikvaren regner kirken som en av norges ti mest profilerte kirker, så for å oppleve Røros må man oppleve Bergstadens Ziir.
Varighet: Ca. 30 min. Pris kr 75,- pp(minst 15 pers)